Mielenosoitus 18.9. - TEAMin uusitut ohjeet

15.9.2015

SAK:n, Akavan ja STTK:n liittojen jäsenet osoittavat mieltään kansalaistapahtumassa Helsingin Rautatientorilla perjantaina 18. syyskuuta kello 11 alkaen. Tämä on lähtölaukaus, ensimmäinen iso tapahtuma näissä merkeissä. Lisää on tulossa, jos ei sanelupolitiikka lopu.

Tavoite: Rauhallisella mielenosoituksella puolustetaan työmarkkinajärjestöjen vapaata oikeutta sopia työ- ja virkaehtosopimuksista ja vastustetaan Sipilän hallituksen yksipuolisia päätöksiä heikentää palkansaajien työehtoja pakottavalla lainsäädännöllä.

Ei käy! Ammattiyhdistysliike ei hyväksy hallituksen esityksiä. TEAMin kotisivuilla on paljon informaatiota esitysten mahdollista vaikutuksista ja liiton näkemyksistä.

Sinulla on oikeus! Kenellä tahansa (pois lukien viestintäalat; katso teksti alla) on oikeus poliittiseen mielenilmaukseen. Jos käytät osallistumiseen työaikaasi, työnantajalla ei ole palkanmaksuvelvollisuutta. Liitto ei maksa lakkoavustusta tai matkakorvausta.

TEAM on tänään 15.9. ilmoittanut valtakunnansovittelijalle ja työnantajaliitoille, että työmarkkinahäiriöitä tapahtuu 18.9. kello 06.00 – 19.9. kello 06.00 välisenä aikana. TEAMin ilmoitukset ja toimintaohjeet löytyvät jäsensivuilta. Aiempia ilmoituksia on muutettu kentältä tulleen palautteen vuoksi.

Teamilaiset koolle. Olet tervetullut teamilaisten tapaamiseen 18.9. klo 10.30 Kaisaniemen puistoon, Kansallisteatterin taakse. TEAM ei järjestä keskitetysti kuljetuksia tapahtumaan. Seuraa SAK:n sivuja (www.sak.fi) alueellisista kuljetuksista.

Kaikki mukaan. Mielenosoitukseen ovat ammattiliittojen jäsenten lisäksi tervetulleita kaikki, jotka ovat huolestuneita hallituksen tavasta tehdä leikkauksia ja romuttaa sopimusyhteiskuntaa.

Alueellisia tilaisuuksia? Jos et pääse Helsingin tapahtumaan, tiedustele SAK:sta, järjestetäänkö alueellasi tapahtumia.

Terveiset sähköisesti. Palkansaajien keskusjärjestöt ovat avanneet osoitteessa terveisethallitukselle.fi sivuston, jossa voit lähettää terveisesi hallitukselle.

Työrauha viestintäalalla. Viestintäalojen eli kirjatyöntekijöiden, toimihenkilöiden ja jakajien työehtosopimuksissa on muista TEAM:in sopimusaloista poikkeava määräys työrauhavelvoitteesta. Työrauhavelvoite on ehdoton, eli työehtosopimusten voimassa ollessa on myös poliittiset - ja tukilakot kielletty työaikana.


Heli Puura                               Hannu Siltala
puheenjohtaja                         kehittämispäällikkö