Teollisuusliiton liittokokus, tiistai 23.5.2023

24.5.2023

Tiistaina kokousta jatkettiin esityslistan kohdasta 11 järjestöllistä vahvuutta koskevista esityksistä.

HKY:n edustaja Álvaro Corredor Ochoa piti puheenvuoron koskien ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden kielivaikeuksista ja jäsenhankinnasta. Hän esitti strategian kohtaan 2.1. uutta tavoitetta, jossa hankittaisiin lisää jäsenistöä maahanmuuttajataustaisista työntekijöistä. On monia luottamushenkilöitä, joille englannin kieli tuottaa hankaluuksia. Siksi hän myös esittää, että perustettaisiin työryhmä/luottamustoimi, johon kuuluisi maahanmuuttajataustaisia ja heidän tehtävänä olisi auttaa luottamushenkilöitä ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden jäsenhankinnassa sekä muiden ongelmien ratkaisemisessa.

Samassa yhteydessä Álvaro Corredor Ochoa piti kannatuspuheenvuoron.

Seuraavaksi palattiin esityslistaan kohtaan 9 liiton ja ammattiosastojen mallisäännöt. Sääntövaliokunnan esitykset merkittiin liittokokouksen päätöksiksi.

Siirryttiin kohtaaan mahdollistajia koskevat esitykset ja siitä yleiskeskustelua. Álvaro Corredor Ochoa piti kannatuspuheenvuoron.

Siirryttiin kohtaaan yhteiskuntavaikuttamista koskevat esitykset ja siitä yleiskeskustelua. Álvaro Corredor Ochoa piti kannatuspuheenvuoron.

Esityslistan kohdassa 15 valittiin hallituksen puheenjohtaja, joka on myös liiton puheenjohtaja. Puheenjohtajaksi valittiin Riku Aalto.

 Esityslistan kohdassa 16 valittiin hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja, joka on myös liiton varapuheenjohtaja. Varapuheenjohtajaksi valittiin Turja Lehtonen.

Palattiin kohtaan 10 ja työmarkkinoita koskevat esitykset. Kokoukselle tuli kohtaan 1.2. valiokunnan esitykset sekä Nina Päivärinnan esitys. Järjestettiin koeäänestys. Valiokunnan mietintä on tullut päätökseksi.

Liittokokous keskeytettiin tässä vaiheessa ja se jatkuu keskiviikkona 24.5.2023.